Nybörjare


NYBÖRJARE

Nybörjar Tips


Vapen

Som nybörjare ska du kanske inte köpa första bästa pistol du kommer över utan tänka till lite. Vårt tips är att du ska köpa en så dyr pistol du har råd med. Nya pistoler är lättare att skjuta med än gamla, det går också att få tag på reservdelar och service till nyare pistoler. Köper du en lite dyrare pistol så får du också tillbaka pengarna om du skull sälja den om ett år eller två m.a.o du riskerar inga pengar.  Köper du en begagnad pistol, kontrollera att kolven passar din hand och att pistolen pekar åt rätt håll. Måste du byta kolv kostar en ny ca 2000 – 2500kr. Köper du en ny pistol så kan du prova ut kolven så att den blir någorlunda rätt innan du köper.


Fundera också på om du inte ska köpa en luftpistol på en gång, luftskytte är en otroligt bra träning och kostar nästan inget ting förutom själva pistolen. Du kommer då att kunna träna och tävla även på vinterhalvåret. Med lite tur kan du också få till en luftbana hemma.


Kolven
Kolven är den enskilt viktigaste del på din pistol för att du ska skjuta bra. Här nedan hittar du en riktigt bra artikel om hur du ska anpassa din kolv. Alla kolvar måste anpassas mer eller mindre för att fungera optimalt. https://arnenohlberg.wordpress.com/2018/12/23/anpassning-av-pistolkolvar/


Ammunition och Vapenskåp
I Umeå och Vännäs kan du köpa vapenskåp och pistolammunition i följande affärer, glöm inte att ta med licensen när du köper ammunition:

  • XXL
  • Jaktia

 

Tävlingslicenser
Ska du tävla i följande grenar behöver du också lös en tävlingslicens i Svenska Skyttesport Förbundet: Luftpistol, Fripistol, Sportpistol och Standardpistol. Prata med din klubb så att du får ett Idrotts ID (IID). Mer information hittar du här https://www.skyttesport.se/tavlingsverksamhet/tavlingslicens/

Övriga grenar ingår i Svenska Pistol Skytteförbundet och där löser Vännäs PSK licens åt dig.


Tävlingar
Att som nybörjare fara på så många tävlingar som möjligt gör att du kommer att utvecklas och bli en bättre skytt snabbare än om du bara tränar i din ensamhet. På tävlingarna får du en massa bra tips från de andra skyttarna och du ser hur alla andra gör och vad för prylar de bästa skyttarna använder.


Fler bra nybörjartipps hittar du här: https://arnenohlberg.wordpress.com/category/for-nyborjare/